Göra eget hundgodis

Att göra eget hundgodis är inte så svårt. Det finns en massa bra recept på nätet. Jag tänkte dela med mig av det idag. Passar på medan Patrik spelar e-sport på datorn. Torkad lövbiff är en sak du kan göra. Det gör du genom att lägga några skivor lövbiff på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i 150 grader tills köttet känns riktigt torrt. Skär i pyttesmå bitar. Ett annat godis är kyckling Jerkey. Skär två kycklingbröst på tvären i 0,5 cm tjocka strimlor. Torka på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 100 grader tills de är riktigt torra och hårda. Det tar cirka två timmar.

Torkad blodpudding

Torkad blodpudding brukar även det vara uppskattat. Tänk bara på att det finns socker i den, och satsa på att köpa en mindre sötad variant. Skär blodpuddingen i lagom stora bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Torka bitarna i ugnen, ca 2 timmar. Torktiden varierar beroende på bitarnas storlek. Ugnen ska vara på 125 grader. När de nästan torkat, stäng av ugnsvärmen och låt dem stå över natten. Låt ugnsluckan stå på glänt för att vädra ut fukt

Vetefria hundkex

Ingredienser: 7-8 dl korn eller rågmjöl, 2,5 dl majsmjöl, 2,5 dl havregryn, 3,5 dl varm buljong, 0,5 dl matolja, 2 ägg, 2,5 dl riven ost. Blanda havregryn och olja. Häll över den varma buljongen och låt blandningen stå och svälla i 10 minuter. Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen till en centimetertjock platta på ett mjölat bakbord. Ta ut kakor med kakmått och lägg dessa på en smord bakplåt. Grädda i 150° C ca 1 timme. Stäng av ugnen men låt kexen stå kvar för torkning, gärna över natten.